Trish Goosen beantwoord ’n paar vrae

Trish Goosen, ons eerste skrywer van die maand vir 2017, het ‘n paar vrae oor Vurig op Flaminkevlei beantwoord:

trish-goosen

  1.  Liefde op Langebaan, Hartstog op Hartenbos, Vurig op Flaminkevlei … Wat kom eerste, die wonderlike titel of die storie?

Ek dink gewoonlik eers aan die plek waar ek my verhaal wil laat afspeel. Dit moet natuurlik ‘n plek wees wat ek goed ken, anders sal my uitbeelding daarvan nie geloofwaardig wees nie. As ‘n besige werkende mamma van twee jong seuntjies, het ek nie tyd om veel navorsing te doen nie. Tweede kom die titel en derde die storie. Nadat Liefde op Langebaan die lig gesien het, het my vorige liefdesverhaalredakteur, Hester, genoem sy hou van die feit dat die romantiese verhaal op ‘n vakansiedorp afspeel. En nét daar is die idee gebore om my daaropvolgende verhale ook op vakansiedorpe te laat plaasvind.

  1. Waar kom die inspirasie vir Vurig op Flaminkevlei vandaan?

Ek was verlede somer op ‘n plesierboot op die Bergrivier in Velddrif. Wow! Need I say more?

  1. Is Liam en Belinda op werklike mense geskoei?

Mense vra my nogal gereeld of die karakters in my verhale op regte mense geskoei is. Die antwoord is nee én ja. Sommige van my vriendinne sê hulle het al hulself in my verhale raakgelees. Hulle is nie heeltemal verkeerd nie. Ek voeg stukkies van die mense om my se persoonlikhede bymekaar om my karakters te skep. En een ding wat vir my baie belangrik is, is om ‘n heldin te skep wat glad nie soos ek is nie.

  1. Vertel ons van jou skryfproses – waar, wanneer, vir hoe lank?

Ek het nooit tyd om te skryf nie. My dae is baie vol. Wanneer ek skryf, moet ek my slaap opgee. Maar op ‘n manier maak ek tyd. Dit is ‘n gebedsaak. Ek skryf omdat ek graag wil en dit een van die min dinge is wat ek vir myself doen. Daarom is daar nooit ‘n patroon aan wanneer en hoe lank ek skryf nie. Ongelukkig kan ek nie sê ek gaan sit met my skootrekenaar by die see of in ‘n koffiewinkel om te skryf nie. Dit sou seker baie meer interessant gewees het om dit te sê, maar ek vind ek skryf maar die beste by my huis wanneer almal slaap en daar uiteindelik stilte is.

  1. As inspirasie laag daal, waar gaan soek jy die muse? Of is die muse ’n mite?

Inspirasie daal gewoonlik laag wanneer my lewe baie besig raak. As ek dag vir dag teen die spoed van wit lig op die hamsterwieletjie hardloop, word my kreatiwiteit onderdruk. Dis gewoonlik op my afdae en naweke wanneer die idees weer begin vloei. ‘n Lekker lang bad help ook daarvoor.

6.  Het jy enige raad vir voornemende liefdesverhaalskrywers?

Probeer sensories dink. Wanneer dit by liefde en passie kom, wil mense hulself in ‘n verhaal inleef.

7. Wat lees jy op die oomblik?

Velddrif se Stories deur Lokkie van Zyl en I, Saul deur Jerry B. Jenkins.


vurig-op-flaminkevlei-covVurig op Flaminkevlei deur Trish Goosen is NB-Liefdesverhale se Januarie boek van die maand, die eerste vir 2017!

Koop dit nou! Loot | Raru | Van Schaick | Amazon Kindle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s