Een van ons gewilde liefdesverhaalskrywers, Amelia Strydom, het ’n paar van ons vrae beantwoord:

amelia_atkv
Amelia Strydom
  1. Het jy enige skryfrituele? Iets wat jy moet doen om lekker aan die skryf te raak?

Ja, ek skryf altyd eers minstens drie bladsye met die hand voor ek my rekenaar aanskakel. Ek dink nie oor wat ek skryf nie – ek laat die woorde eenvoudig vanuit my gedagtes tot op die bladsy vloei. Gewoonlik lees ek nie weer hierdie “freewriting” nie – baie daarvan is ’n gekla oor hoe min tyd ek het om te skryf of oor hoe ek sukkel met die storie. Dikwels kry ek egter my beste idees vir stories tydens hierdie proses. Dis ook waar ek probleme met die storie oplos. Ek dink beter op papier. Koffie is ook ’n onontbeerlike deel van my proses!

  1. Wat maak ‘n liefdesverhaal suksesvol?

As ’n liefdesverhaalleser dink ek ’n verhaal is suksesvol wanneer die skrywer my laat wonder oor die einde. Ek weet die held en heldin gaan by mekaar uitkom – ek weet hulle gaan hul struikelblokke oorbrug om hul happily-ever-after te realiseer – maar die konflik tussen hulle is so groot dat ek nietemin naels kou. Sê nou dit gebeur hierdie keer nie? Nog ’n belangrike faktor vir my is die held: raak ek saam met die heldin op hom verlief? Word hy vir my ’n vlees-en-bloed man – iemand met foute maar veral met integriteit en karakter? ’n Skrywer het eenmaal op ’n Romance Writers of America praatjie gesê: “It’s all about the boy”. Ware woorde, dink ek. Die heldin is natuurlik ook belangrik, ek wil met haar identifiseer en deur haar die opwinding van nuwe liefde beleef.

  1. Waarom skryf jy liefdesverhale?

Eerstens omdat ek graag liefdesverhale lees. Tweedens omdat dit lekker is: ek as skrywer raak (net soos die leser), verlief op die held. Hy laat my hart vinniger klop en skoenlappers in my maag rondfladder. Om oor die liefde te skryf, maak my gelukkig. Dis ook bevredigend om te voel my stories maak ander gelukkig: ek wil graag vreugde en stresverligting tussen die bladsye van my boek vasvang. Ek het onlangs ’n Afrikaanse sanger gesien met die woorde “Happiness Dealer” op sy T-hemp. Dis ’n raak opsomming van wat liefdesverhaalskrywers doen! Derdens is liefdesverhale ’n uitdagende genre om oortuigend te skryf. Die liefdesverhaalleser is ontsettend belese: hoe gaan ek vir haar iets nuuts gee binne die perke van ’n vaste woordtelling en ’n voorafbepaalde gelukkige einde? Maklik is dit nie en ek het nog altyd van uitdagings gehou.

Middernagmusiek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s